een heel heet Washington - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jack Tukker - WaarBenJij.nu een heel heet Washington - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

een heel heet Washington

Door: Jack en Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Jack

02 September 2014 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hoi allemaal,

Gisteren zouden we nog even tv kijken. Nou dat is gelukt tot 20.45 uur toen lagen we te ronken ( Jack dan natuurlijk) Dus tv uit en verder slapen. In ieder geval hebben we een goed bed. Beide lekker geslapen maar wel vroeg wakker. Het tijdverschil is nog niet helemaal weg. Dus ja wat moet je dan... Op pad maar. 7.30 uur liepen we al buiten op straat. Het was al behoorlijk warm. Wat dat betreft hebben we het vandaag wel geweten. Niet normaal...6 flessen water ( van ¾ liter) 2 halve liters cola en een bak thee verder hebben we de dag gehaald om het zo maar te zeggen. Niet normaal zo heet.
Daarom hebben we maar besloten om het enigzins luxe te doen vandaag.( nou ja 2 dagen) Lopen of fietsen was geen optie. We zijn dus maar met een hop on hop off bus op pad gegaan. We waren eerst met de metro naar Union station gegaan. Daar lekker ontbeten en toen in de bus. Dit is zo’n bus die een bepaalde route rijdt en op belangrijke stukken stopt. Er zijn hier 4 routes. Vandaag hebben we er 2 gehad.
Het stikt hier van de Memorials en musea dus genoeg te doen. Nu is dat laatste niet echt wat voor ons dus maar op naar de Memorials. Langs het Washington Monument ( voor een ieder die wel eens een beeld van Washington ziet... Dat is die lange paal) naar het Thomas Jefferson Memorial. Hier staat een groot bronzen beeld van Jefferson in een soort tempel, door naar het Martin Luther King Memorial, Korean War Veterans Memorial, Lincoln Memorial, Vietnam Veteran Memorial, tweede wereld oorlog Memorial. Jaaah ze herdenken hier echt alles en iedereen... Geloof het of niet ze hebben hier zelfs een Garfiel Memorial ( voor wie niet weet wie Garfield is... Dat is de poes van politie Delft waar ik het genoegen van heb om voor te mogen zorgen) toch lief van die Amerikanen dat ze voor hem terwijl hij leeft al een memorial hebben gemaakt hihi.
Even lang Obama... Hard gezwaaid maar helaas hij kwam niet naar buiten uit het Witte huis. Sterker nog het zag er angstig stil uit..Van de White House zijn we overgestapt op onze tweede route van vandaag. Even langs Dupont circle. Een groot plein. Op tv zie je ze wel eens in films schaken in een park. Dat is hier. Er zitten allemaal mannetjes aan vaste tafels te schaken. Ziet er gezellig uit. Ons hotel ligt hier 5 minuten vandaan lopen. Met de bus weer verder nu door Georgetown. Dit is pas echt een gezellige wijk. Je kan wel zien dat de rijkere garde zich hier heeft gevestigd. Dure winkels zeg maar.
Hier zouden we bij de haven uit stappen. Daar verwacht je dan wat van. Gezellige tentjes of winkeltjes, leuke boulevard. Nou nee in vergelijking met de wijk niet. Er lag een steiger en daar lag onze rondvaart boot aan. Eerst maar even wat gegeten want het was inmiddels 14.00 uur. Wat waren we blij met het glas cola! Vervolgens met een rondvaartboot ( hoorde namelijk bij de hop on hop off) een rondje over de Potomac rivier gevaren.
Onderweg in de bus en op de boot verteld iemand wat alles is en waar je wat ziet. Dus wat dat betreft wel leerzaam. Na de boot waren we het eigenlijk zat en wilden we met de gele bus terug naar Dupont Circle en uiteraard na het hotel. Nee zeg stopte deze bij Union Station dus toen er maar af en met de metro terug.
Nu zijn we even aan het uitpuffen van deze vreselijk warme dag. Het was een leuke dag maar voor het goede iets te warm. Hopelijk is het bij jullie nu ook mooi weer.
Wij gaan morgen weer verder hop on hop offen....tot morgen

• 03 September 2014 - 05:26

Miep En Iris:

Goedemorgen nou zeg maar goedenacht, het is 0520 uur en wij zijn er klaar voor. Worden zo door Kees naar het station gebracht.
    Slimme keus om met de hop on/of bus te gaan. Scheelt wat blaren ;-). Veel plezier vandaag, dan gaan wij paar uurtjes vliegen.......

• 03 September 2014 - 07:03

Monique En De Kids:

Als je zo vroeg wakker bent, heb je in ieder geval een lange dag (hihi).
    Met een bus kom je verder dan dat je alles zelf gaat lopen. Dat je Obama niet zag kan kloppen, hij is in
    Europa. Zal je dus altijd zien...gaan jullie bij hem op de thee, komt hij gewoon deze kant op!
    Luitjes geniet van deze vakantie, hoop voor jullie dat het iets minder warm is vandaag.
    Groetjes

• 03 September 2014 - 07:22

Pa En Ma:

Wat een story al over de eerste dag, leuk hoor.Je Engels dus al aardig opgehaald. Inderdaad wat een temperatuur zeg. Hier was het ook mooi weer en voor vandaag ook.fijne dag weer en gr.van ons

• 03 September 2014 - 07:41

Klarie:

Goodmorning! Leuk om jullie weer te volgen. Al veel gezien dus deze eerste dag! What's next :)! Veel plezier en we kijken uit naar het volgende verslag en natuurlijk naar de foto's! Want Annemarie die aan de poort klopt bij Obama is toch wel leuk om te zien :).... Groetjes uut Stellendam.

• 03 September 2014 - 10:14

Karin :

Hallo luitjes,

leuk om jullie verslagen te lezen en ja, jullie zijn ook echte nederlanders, klagen als het warm is :), gelukkig schijnt de zon hier ook en hebben wij een paar mooie dagen.
    Geniet van jullie reis en tot de volgende keer.
    Grotejs bvanuit een zonnig Rijswijk

• 03 September 2014 - 18:10

Carla:

Ha Annemarie en Jack, jullie zijn er al, tijd vliegt. Leuk om het verslag van andere mensen te lezen. Ik zal tot volgende week vrijdag dan wel op Garfield letten. Veel plezier, groetjes