Lugano dag 1
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Jack
09 September 2024 | Zwitserland, Lugano
20240909 Lugano
Heel de nacht heeft en gestort van de regen en geonweerd. Uiteindelijk stopte het gelukkig. Vanochtend was het dan ook een modderpoel op de camping. Wat een regen kan er vallen.
Wonder boven wonder vandaag schitterend weer. 27 graden. Vandaag wat langer gelegen dan normaal. We zouden vandaag Lugano gaan verkennen. Wat je vaak ziet is dat je een kaart krijgt waar je gratis met het openbaar vervoer kan. Hier hadden we die ook. Dus met de tram richting de stad. Even zoeken hoe het werkt. Waarschijnlijk hebben we zwart gereden want we konden nergens iets vinden waar we onze QR code konden scannen. Aangekomen in de stad bleek het station helemaal boven op de berg en het centrum beneden langs het meer. Dus maar met de trappen naar beneden. Halverwege zagen we dat er ook een tram was die tussen station en centrum ging. Gelijk besloten gezien het aantal treden dat we naar boven met de tram zouden gaan.
In het centrum enorm veel dure winkels weer. De dure sieraden/horloges waren niet van de lucht. Gelukkig ook een stukje met winkels voor het plebs. ( Flying Tiger ed) Lekker langs het meer gelopen echt mooi om te zien. Toen werd het daar toch erg warm en naar de winkelstraatjes teruggekeerd waar de schaduw was. Uiteindelijk hadden we het toch wel weer gezien en met het trammetje de berg op naar het station en de tram naar de camping. Vlakbij was een COOP dus daar maar wat boodschappen gedaan. Aangezien de Aldi naast de camping lag besloten om daar maar drinken te halen. Daar had Abby geen zin meer in die vond kennelijk dat ze genoeg had gelopen en deed geen stap meer. Ik, Annemarie, dus maar met haar terug naar de camper en Jack wat drinken scoren. Gelijk een wasje gedraaid. Was ook weer even nodig. Helaas konden we niet bij de camping zwemmen er werd gewaarschuwd dat er een bacterie in het water zat en je je goed moest af spoelen. Waarschijnlijk iets van blauw alg. Abby dus ook maar niet te water gelaten. Geen zin in allerlei diarree/kotsen. Dus maar lekker in de schaduw bij de camper gezeten. Noodles gekookt en het dagelijks ritueel van opruimen/afwassen en camper aanvegen(dat was nu zeker nodig na al die bagger voor de deur). W
Op het programma stond dat we naar Zermatt zouden rijden. Het weer hier eens bekeken voor de komende dagen en daaruit bleek dat het daar bleef regen/ sneeuwen en onder het vriespunt zou komen. Daar hebben we niet zo’n zin in als zomervakantie dus we blijven nog een dagje in de 27 graden mooi weer en slaan Zermatt over. Dat houdt wel in dat we overmorgen verder moeten rijden maar dat is dan zo.
Dus morgen nog een dagje rustig aan en gaan we naar Ponte Tresa zijnde de grens met Italië.
09 September 2024 - 22:06
Pa Ma:
Nu pas gelezen, ondanks de regen toch een mooie dag gehad. Hier is het ook ander weer, verder alles hetzelfde. Lieve groet pa ma
09 September 2024 - 22:37
Miep En Iris:
Na regen komt zonneschijn [e-1f31e] en dat is altijd fijn!. Lekker genieten van de zon. En zo te zien geniet Abby ook van de vakantie. Prinsesje op het bed [e-1f923][e-1f923][e-1f923]