Krimml waterval en Zell am Ziller
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Jack
03 September 2024 | Oostenrijk, Zell am Ziller
20240903 Krimml waterval
Hoi
Vandaag zouden we niet zover rijden namelijk naar Zell am Ziller. Campings zijn niet dik bezaaid in Oostenrijk dus kom je wel eens op plekken een beetje uit de buurt van waar je wil zijn.
We zouden in ieder geval binnendoor rijden om dan nog onderweg te stoppen bij wat we tegenkwamen en bij de Krimml watervallen. Dat zou namelijk de hoogste waterval van Europa zijn. Dus wij op pad. Kwamen we aan bij de watervallen zagen we een mooie parkeerplaats. Gelijk ruzie met een oude man die daar kennelijk stond om parkeergeld te innen. Wij waren kennelijk door de uitgang naar binnen gereden. Ging best goed moest ik zeggen en gelukkig waren we niet de enigen die het bord Einfahrt hadden gevolgd en dus ook via de Ausgang reden. Mochten wel even 8 euro aftikken bij de beste man.
Wij bergschoenen aan, rugzak op en Abby in haar tuig gehesen en gaan met die banaan.
Trippeltje naar boven kwamen we uit in bezoekerscentrum. Vanaf daar kon je de waterval al goed zien en ik moet zeggen… we waren niet onder de indruk… maar ja wij zijn verwend met alles wat we al gezien hebben. Bleek ook dat die waterval uit 3 stukken bestond. In het bezoekerscentrum moest je dus kennelijk een kaartje kopen om naar die waterval te gaan lopen. Kon dus bij de verschillende stukken. Eerste was een kwartier de verste 1 uur., maar nu komt het… Daar moesten we 13 euro per persoon voor betalen. Aangezien we al recensies hadden gelezen dat je dan nog weinig zag en je beter de Gerlos Strasse kon rijden hebben we maar besloten om geen 26 euro aan uit te geven en te kijken hoe ver we kwamen en dan terug te gaan. Nou ver kwamen we niet dus wij weer terug en onze weg met de camper vervolgd over de Gerlos strasse ( kost trouwens ook tol om die te mogen rijden) Onderweg prachtig uitzicht op de HELE waterval en niet een klein stukje. De rest van de route was ook prachtig.
Doorgereden naar de camping ( ja ja deze hadden we online kunnen boeken. Ze lopen hier aardig achter met gebruik van online boeken. Telefoon opnemen is ook moeilijk als je belt om te vragen of je kan boeken. Ja of je even wil mailen dan krijg je antwoord terug. Niet dus) Camping nog dicht. Ook normaal hier tussen 12.00-15.00 uur hebben ze siësta of zo.. Dus maar een stukje verder gereden om te kijken of we met de kabelbaan naar boven konden… Dicht…ging dus lekker vandaag. Dan maar weer naar de camping wachten tot ze open waren en alles opzetten.
Daarna lekker een stukje gelopen door het dorp. Gezien de temperatuur was dat ook wel weer voldoende. Ze hadden regen en onweer opgegeven maar tot nu (21.14 uur) gelukkig nog niets. Bleekdat we een jong Nederlands stel naast ons hadden met een Australische Labradoodle Suus. Het zouden zusje kunnen zijn. Abby heeft de tijd van haar leven gehad.We hebben ze uit elkaar moeten halen met spelen. Nu ligt ze dus voor pampus. Morgen gaan we richting Lech ( oostenrijk) Je weet wel … misschien zien we de koning als hij niet in Griekenland zit. In Lech zit ook geen camping dus dan maar een paar plekjes ervoor…
03 September 2024 - 21:28
Pa Ma:
Toch weer een leuke dag m leuker als je moeder, die had vandaag staaroperatie. Maar het gaat goed hoor. Voor straks welterusten
04 September 2024 - 13:12
Monique :
Leuk dat Abby een speel kameraadje had. Kon ze even haar energie kwijt[e-1f600]
Gelukkig hebben jullie nog steeds mooi weer. Hier heeft het gisteren geregend waardoor het iets is afgekoeld. Nog veel plezier