onderweg naar North Cascades
Door: Jack en Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Jack
19 September 2016 | Verenigde Staten, Concrete
Hoi
Vanochtend hadden we de tijd, maar ja jullie kennen ons. 7.00 uur stonden we er naast. Althans even de kachel aan om het huis op te warmen en het warm water op laten warmen voor de douche. Dus een kwartiertje respijt. Om 10.15 uur zouden we met de ferry overvaren. We moesten om 9.30 uur aanwezig zijn. Nou ja veel te vroeg klaar dus maar vast gaan rijden. Konden we een ferry eerder mee. Mooi meegenomen. We stonden vooraan dus konden vanuit de camper zo naar buiten kijken. Toch maar even naar boven gelopen naar het dek. Het was maar een kort tochtje van een half uur maar het scheelt wel heel veel omrijden. Gelijk door gereden naar onze volgende stop en dat is in het North Cascades Park. Toch besloten om maar op een KOA camping te gaan staan. Er zijn niet veel campings hier en de rest had niet echt beste reviews. Het ligt wel nog een stukje buiten het park maar overmorgen moeten we toch een stuk terug richting Seattle rijden. Gelukkig konden we de camping al op. Het was niet druk. Nou dat was wel te zien. Niet zo vreemd ook want het regent de hele dag al pijpestelen. Niet normaal. Van het park en de omgeving is niet veel te zien omdat de bewolking laag hangt.
North Cascades is een park dat nog niet door veel toeristen wordt bezocht. We besloten omdat het toch pas 12.00 uur was om toch richting het Visitor centre te rijden en alvast informatie voor morgen te halen. We zaten toch iets verder dan verwacht … 3 kwartier… maar wel een schitterende rit. De bomen beginnen al te verkleuren ( indian summer voor de mensen die er bekent mee zijn) watervallen en snel stromende rivieren.
In het visitor centre nog een informatiefilm over beren bekeken. Men probeert hier de grizzly beer weer te her introduceren. Na wat tips van de ranger toch een stukje het park ingereden. Gelukkig werd het inmiddels wat droger. De ranger had al aangegeven dat er door de regen watervallen bij waren gekomen en de bestaande groter waren geworden. Degene die we zagen viel het water snel naar beneden als een kolkende massa. Het begin van het park belooft in ieder geval veel goeds voor morgen.
Teruggereden naar het park… Het is gelukkig droog.. inmiddels 17.00 ( relatief vroeg dus voor het verhaal) en zo tijd om de bbq aan te steken…Hamburger deze keer want je kan geen steak blijven eten hihi. Gezond met boontjes en aardappeltjes…
Morgen dus naar het park…
20 September 2016 - 07:53
Pa En Ma:
Jullie hebben deze vakantie best veel regen en mist gehad. Maar zo te lezen ook vandaag weer mooie dingen gezien. En als je dan toch de bbq weer aan kunt zetten maakt alles weer goed. Wij hebben ook boontjes gegeten vandaag, lekker toch. Een fijne dag en tot morgen gr. pa en ma -
20 September 2016 - 08:07
Monique:
Jullie hebben weer schitterende foto's gemaakt zeker die waterval! Wat gaat de tijd snel nu jullie al naar het laatste park gaan. Geniet er nog maar even van. Groetjes Monique, Frenk en Jeannette -
20 September 2016 - 19:37
Miep En Iris:
jammer van het weer maar daar is niks aan te doen. Leuke foto's
Geniet nog maar lekker van de laatste dagen.