Reis naar Queenstown
Door: Jack
Blijf op de hoogte en volg Jack
26 November 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Vanmorgen waren we weer vroeg uit de veren. Er stond weer een rit van ongeveer 370 km danwel 6 uur rijtijd in het vooruit zicht. We waren alweer vroeger gewekt dan we wilden. Het water kwam met bakken uit de hemel. Dit was om 6.00 uur. Dus we konden om 8.30 uur vertrekken. Het was ongeveer 10 graden en het regende. De temperatuur wisselde vandaag tussen de 10 en 23 graden. We wilden af en toe en stop maken, maar zolang het regende had dit geen zin. Dat was wel jammer want we zagen mooie stukken voorbij komen, maar konden dit niet vast leggen(regen). Waarschijnlijk zijn we ook langs schitterende stukken gereden die we niet zagen omdat de wolken heel laag hingen. Als het niet regende was er geen plaats om te stoppen. Dit hebben ze niet goed gedaan, want als er een picknick plaats is is het uitzicht niks. We zijn doorgereden en rond de middag kwamen we in de plaats Wanaka aan. Hier uitgestapt. Het was droog met een zon. Oja we hebben onderweg een waterval vast gelegd. We wilden kijken of hier iets te eten was. De lunch lekker in het zonnetje tot ons genomen. Ook was de auto aan de beurt met benzine tanken. We blijven nog steeds netjes rijden omdanks dat het wegen zijn die op en neer gaan en niet te vergeten slingeren door de bergen. Na het tanken weer verder. Het weer maakte ons met een zonnetje weer vrolijk. Bij het hotel aangekomen hebben ingecheckt. We hebben een kamer waarbij we op het meer uitkijken. We hoorden ook weer wat de leuke dingen zijn in Queenstown en waar je lekker kan eten. Na de spullen uit geladen te hebben en iets gedronken te hebben zijn we naar het centrum gereden. Hier zijn we langs het boekingkantoor gelopen voor morgen. Hier hebben we een afspraak gemaakt om met een jetboot over de rivier te scheuren. Gelijk de vraag gesteld over de boottrip die we over drie dagen gaan doen door de Milford sound, maar daarvoor moesten we naar een ander kantoor lopen. Dit maar gedaan, want er moet 48 uur voor de boottocht bevestigd zijn dat we mee gaan. Nou we kunnen mee. Na nog wat rond gelopen te hebben zijn we gaan eten en dat was bij Fergburger. Ons werd verteld dat dit de grootste en lekkerste burgers zijn in Nieuw Zeeland en je die gegeten moet hebben. Dat wilden we uitproberen ( zie foto). Na het eten zaten we bijna bomvol, want er kon nog net een ijsje bij. Even bij de supermarkt langs voor morgen ochtend en dan naar het hotel. De was moest nog gedaan worden. Terwijl dit gebeurt zitten we de foto`s en verhaal te maken. Nou morgen weer verder.
Groetjes van ons
26 November 2012 - 09:19
Pa Ma:
Het is maandagmorgen, dus voor we gaan poetsen eerst even lezen. Jammer van de regen, maar als de temperatuur goed is gaat het wel. En op de foto's schijnt prachtig de zon. Wat een verschil hé op één dag. Dat zijn toch geen normale burgers om netjes op te eten, maar het zal wel lekker smaken. Fijne dag vandaag met mooi weer en tot morgen. Hier is de storm gestilt en rustig weer wel bewolkt. Gr. x Pa Ma -
26 November 2012 - 10:48
Miep En Iris:
Met of zonder regen het ziet er nog steeds mooi uit. Het is maar goed dat jullie beide een "grote mond" hebben anders had die burger echt niet gepast ;-)
Ik heb lekker nog een dagje vrij en ga vanmiddag op de fiets naar Breda. Even kijken of ik een camper kan boeken bij de ANWB voor onze trip in mei. We zijn al aan het aftellen. Nog maar 5 maanden te gaan ;-( -
26 November 2012 - 12:01
Ma En Leen Kieviet:
hoi A. en J.
Leuk je brieven en foto.s te zien Het is zo te zien een schitterend land. We begrijpen wel dat jullie een goede conditie moeten hebben om dit alles te ondernemen.
Geniet er maar van!
Goede reis verder en tot ziens.
vr. gr. M. en L1K -
26 November 2012 - 17:05
Karin:
Hallo Jack en Annemarie, heeft de burger gesmaakt, een hele maaltijd. Mooie foto's en weer een prachtig uitzicht vanuit jullie hotelkamer. Geniet van de nieuwe dag. groetjes vanuit een regenachtig Nootdorp. Karin en fam -
27 November 2012 - 07:21
Miep En Iris:
Check ff SBS uitzending gemist " waar is de mol" uitzending van maandag 26-11 was Johnny de mol in nieuw Zeeland in het gedeelte waar jullie nu zitten. Denk wel even leuk om te zien. Ze gingen ook een boottripje maken. Damm hoop niet dat jullie dat gaan doen. Zo ja neem dan maar heel veel reispilletjes.