Queenstown adrenalineshot
Door: Annemarie/ Jack
Blijf op de hoogte en volg Jack
27 November 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Aangezien we nog een dagje in Queenstown zouden blijven hadden we ons voorgenomen vandaag wat rustiger aan te doen. Dus lekker uitslapen... En jawel we hebben 8.00 uur gehaald!
We hadden voor vanmiddag een jetboat tochtje gepland en moesten dus nog wat verzinnen voor de ochtend. Na het ontbijt zijn we na Arrowtown gegaan. Dit moest een historisch stadje zijn. Aangezien ze hier alles historisch noemen hadden we ons er niet veel van voorgesteld. Arrowtown bleek een klein dorpje te zijn waar wat ouden huisjes stonden in de cowboystijl. Hier dus even rond gelopen maar het was maar een straatje dus dat was gauw klaar. Via een mooie route teruggereden naar het centrum van Queenstown. Gister waren we hier al geweest maar de rest dus verkend. Queenstown is een leuk stadje met heel veel jonge backpackers en er zijn heel veel activiteiten te doen die adrenalinestoten geven zoals bungyjumpen, skydiven, jetboaten, helitochten enz enz. Een heel leuk en levendig stadje dus. De lunch bij de bakker opgehaald en op een bankje in de zon genuttigd terwijl we mensen aan het kijken waren...Heel leuke bezigheid. De meest rare dingen zie je voorbij komen.
Langs het jetboat bedrijf gegaan of het mogelijk was dat we wat eerder meekonden. Dat was geen probleem. Dat scheelde weer want dan konden we daarna nog wat anders doen. Voor degene die niet weten wat jetboaten is... Heel hard ( 80 km/h) met een boat met jetmotoren over een dun laagje water zeer dicht langs rotswanden scheuren... en oh ja af en toe een 360 graden draai maken.... Echt kicken! Was onwijs gaaf om te doen. Helaas niet veel foto’s want daarvoor ging het te hard en werden we te nat... In ieder geval een gave ervaring. Met de bus werden we teruggebracht.
Om onze snelheid wat aan te passen zijn we maar met een kabelbaan een berg opgegaan om te genieten van het uitzicht over Queenstown en de omliggende meren.
Toen we eenmaal weer beneden waren moesten we even aan jullie denken...We hebben een muts en handschoenen gekocht....Past goed bij het weer dat jullie hebben hebben we begrepen.... Hier was het puffen. Wij hadden vandaag 25 graden! Lekker weer voor een muts en handschoenen!!!!
Aangezien de fergburger gister goed was gevallen hebben we vandaag maar weer een andere variant geprobeerd. Ook deze beviel goed.
Dit was eigenlijke onze rustige dag tot nu toe. Heel wat kilometers in de benen zitten we nu op het bankje in onze kamer bij te komen. Morgen gaan we naar Te Anau. Daar blijven we ook 2 nachtjes.
Doei......
27 November 2012 - 09:07
Pa Ma:
Goedemorgen, wat een belevenis met zo'n boot mee. Wat een leuk dorpje met die huizen in kleur. Zo kun je toch niet echt spreken van een rustig dagje. Maar wat genieten jullie, met toch zo af en toe huishoudelijke plichten. Voor morgen een goede reis en tot dan. Hier alles goed rustig weer 8 gr. Dag gr. x Pa Ma -
27 November 2012 - 15:20
Karin:
Hallo Jack en Annemarie, het is maar wat je een rustig dagje noemt. Ziet er spectaculair uit. Mooi foto's. Rust lekker uit en geniet! groetjes Karin en fam -
27 November 2012 - 21:30
Miep En Iris:
Hey daar,
Mmm die boottripje zet ik maar niet op ons lijstje. Maar dat had ik al bij de aflevering van " "waar is de mol" gezien. dat gaat ons te hard, niet ons ding. Daarin tegen wel de kabelbaan komt op het lijstje te staan. Mooi uitzicht. Laterrrrr