Fox Glacier
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Jack
25 November 2012 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier
Vanochtend vroeg opgestaan. We wilden namelijk op tijd weg omdat we eerst langs Franz Josef glacier zouden rijden voordat we bij Fox glacier aan zouden komen. Daar moesten we immers om 11.50 uur zijn voor de heli-hike.
Dus alles ingepakt en vertrokken. De reis ging voorspoedig. Niemand te zien op zondagochtend op dat tijdstip op de weg. Aangekomen bij Franz Josef glacier hebben een route genomen naar een mooi uitzichtpunt. Dat was onze eerste wandeling van vandaag van ongeveer 20 minuten. Tijdens het aanrijden hadden we al gezien dat er erg veel wolken waren. De toppen van de bergen ( mount Cook en mount Tasman) waren in het geheel niet te zien. Het was een grijze massa. Even wat foto’s genomen en op pad naar Fox Glacier.
Fox glacier is duidelijk een kleiner plaatsje dan die bij de Franz Josef. Eerst even langs het motel om te kijken of de kamer al klaar was. Helaas men was nog bezig maar we mochten wel onze auto met alles spullen al parkeren. Na een korte wandeling bij het helikopterbedrijf aangekomen. Onze vooruitzichten waren slecht. Ook hier zag je alleen maar wolken om de bergen hangen. Sterker nog de bergen waren amper zichtbaar.Men gaf aan af te wachten tot 11.50 uur voor men een beslissing zou nemen of de heli hike door zou gaan. Dus eerst een lunch en afwachten. Om 11.50 uur gaf men aan dat we alvast naar de helikopter gebracht zouden worden en onze spullen zouden krijgen. Dan zouden de piloten de beslissing nemen of het doorging. Hadden we net alles aan en stonden we klaar kwam het bericht dat de piloten het niet verantwoord vonden om te gaan vliegen. BALEN!!! Dus weer terug en geboekt voor een vlucht van 14.50 uur voor een nieuwe poging. Fingers crossed, duimen alles hebben we geprobeerd. In de tussentijd toch maar naar Fox glacier gereden om de gletsjer te bekijken. Hier een mooie routen van ongeveer een uur gelopen naar het begin van de gletsjer. Je staat dan op een afstand van ongeveer 200 meter. Ook hier hingen de wolken weer laag waardoor we slecht zicht hadden op de gletsjer en de bergtoppen er om heen. Dit was erg jammer. We hadden ook schitterende foto’s gezien van hoe het ook kan. ( later hoorden we van een dame dat zij in de drie maanden dat zij hier was ongeveer 10 dagen mooi weer had gehad en de toppen had kunnen zien!) De regio staat bekend als heel nat en veel regen. Inmiddels was het weer tijd om naar het heli bedrijf te gaan. Nu kwam het antwoord sneller. De heli hike ging weer niet door!!!! Echt onwijs jammer. We hebben nu maar een foto bijgevoegd van hoe het had kunnen zijn!! Lopen over het ijs en door ijstunnels.... Dit hebben we nu dus gemist....Voor morgen zag het er niet beter uit dus hebben we maar niet opnieuw gereserveerd. Morgen moeten we namelijk ook weer een uur of 6 rijden naar Queenstown. We hadden gehoord dat vlak bij het hotel een meer moest liggen, lake Matheson, waarin je heel mooi de reflectie van onder andere de bergen zou moeten zien. Ondanks dat de bewolking steeds erger werd toch maar gaan kijken. Daar een wandeling van 1,5 uur gemaakt rond het meer. Het bos rond het meer is een soort regenwoud. Wel leuk om te zien. Aangezien het aardig waaide was het water van het meer ook te veel gerimpeld om er goed weerspiegeling van alles in te zien, maar het was weer een leuk rondje.We waren inmiddels ook wel uitgelopen en even lekker wat gaan drinken in het motel. Daar aangekomen begon het te gieten van de regen. Gelukkig dat hadden we gemist. We hadden goed weer gehad ondanks de bewolking. Na een lekker diner nu lekker hangen in de motelkamer en voorbereiden voor morgen...
Bij jullie is het weer ook niet zo goed.... Gelukkig hier wel de temperatuur...een graad of 18 heerlijk wij missen die mist en regen bij jullie niet!!! Wel raar dat die Nieuw Zeelanders allemaal gek zijn van de kerst met dit weer, kerstbomen, kerstcadeaus enz..... Zo vreemd.. Daar zijn wij helemaal niet mee bezig. Wij hebben zomervakantie hihi...
Nou groetjes weer en tot morgen...
25 November 2012 - 10:30
Netty:
Goedemorgen luitjes,jammer voor jullie dat de helicoptervlucht niet doorging.
Maar ja jullie zien al zoveel,dan is dit toch niet zo grote ramp?
Wat lopen jullie veel zeg(ik wist niet dat mijn broer zoveel van lopen hield?)
Hier is het weer ook knudde,je waait uit je verschoning vandaag,het giert om het huis.
Ik ga straks lekker aan de borrel,word ik weer lekker warm.
He luitjes nog veel plezier en doe voorzichtig he.
gr Netty -
25 November 2012 - 10:34
Miep En Iris:
Das was wel heul jammer dat het niet doorging. Nou ja jullie hebben gelukkig wel wat gezien en foto's zien er top uit. Succes met de lange rit en tot het volgend verhaaltje. Groetjes uit heel hard waaiend Etten-Leur -
25 November 2012 - 12:28
Karin:
Hallo Jack en Annemarie, jammer dat de heli tocht niet doorging, wij hebben hard geduimd voor jullie, maar zoals de andere ook zeggen, jullie zien zoveel moois. De foto's zijn weer schitterend. Geniet ervan. Groetjes Karin en fam -
25 November 2012 - 13:55
Pa Ma:
Hier zijn we dan, het is al middag, niet gewend van ons, we waren vanmorgen te laat, wel gelezen niet gereageerd. Wat jammer maar dat zeggen de reacties hierboven ook al, dat de helivlucht niet doorging. Maar er is zoveel ander moois, al is het alleen de zonsondergang al. Jullie hebben weer een prachtige dag gehad, ook voor vandaag een fijne reis. Hier stormt het maar op dit moment schijnt de zon. Tot morgen, gr. x Pa en Ma -
25 November 2012 - 15:54
Klarie:
Hoi Annemarie en Jack, hier eindelijk weer eens een berichtje van mij! Ik volg jullie uiteraard en vind het geweldig om te lezen wat jullie allemaal beleven. Inderdaad jammer dat die heli-Hike niet doorging, lijkt me een super ervaring. Hier is het inderdaad onstuimig weer en terwijl de Sint nog in het land is zijn de winkels al in Kerstsfeer, ach ja dat is Nederland! Voor jullie een heel ander wereldje, geniet ervan.
Ik kijk al weer uit naar jullie volgende verslag. Groetjes uit Stellendam! -
25 November 2012 - 15:54
Ik kijk al weer uit naar jullie volgende verslag. Groetjes uit Stellendam! -
25 November 2012 - 15:56
Hihi, twee keer op dezelfde toets geklikt! Doeiii. -
25 November 2012 - 21:34
Ingrid:
hmmm bovenstaande klinkt errug bekend