Swaziland - Reisverslag uit Manzini, Swaziland van Jack Tukker - WaarBenJij.nu Swaziland - Reisverslag uit Manzini, Swaziland van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Swaziland

Door: Jack en Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Jack

09 September 2015 | Swaziland, Manzini

20150909 Swaziland

Dag allen,

Daar zijn we weer. Gisteren is het eindelijk gelukt om 3 foto’s te plaatsen zoals jullie gezien hebben.

De rest gaan we uiteraard nog proberen.

Vanochtend vertrokken voor een ritje van ongeveer 300 km. De eerste 1200 van deze reis hebben we er al op zitten. Gisteravond een onweersbui maar vandaag weer schitterend weer. De wegen zijn hier goed op af en toe een pothole na... Dat zijn dat gelijk grote diepe gaten. Voor de rest mag je hier behoorlijk hard rijden. Op wat bij ons een provinciale weg is met 80 km/h mag je hier 120 km/h. Kan je zeggen dat dat hier in de bergen soms behoorlijk hard is en wij dus maar wat langzamer rijden. Inhaal verboden kennen ze niet. De auto voor je gaat gewoon op de vluchtstrook rijden( met 120 km/h) wat inhoudt dat je mag in halen. Dan knipper je daarna gewoon met de je gevarenlichten en is het goed. Wij worden dus veel ingehaald. Vrachtwagens zijn een drama. Die kruipen de berg op.
Sommigen staan zowat stil. Flitspalen kennen ze hier ook. Gelukkig begint de tomtom te gillen want ze zijn slecht te zien.. Jaja we hebben een tomtom. Gelukkig maar. Straatnamen kennen ze hier vaak niet dus werken we met coordinaten. Ik moet zeggen dat gaat bijzonder goed.

Op dus naar de grens met Swaziland. We hadden al een paar keer gezien dat ze van de werkverschaffing zijn maar dat was hier ook weer het geval. Het begon al met een demonstratie voor de grens van een stuk of 100 mensen. Daar dus maar omheen gescheurd. Geen zin in gezeur.

Bij de grens schrijft eerst iemand op dat je met 2 personen en een auto komt. Met het briefje mag je door en parkeren. Dan naar een balie. Daar krijg je een stempel in je paspoort en op het briefje. Dan met de auto weer naar een volgend poortje. Hier moeten ze de auto checken en je paspoort vervolgens mag je door. Dat was Zuid Afrika. Door naar het hekje van Swaziland. Daar begint het verhaal opnieuw buiten het feit dat je ook nog 60 rand moet betalen... Waarvoor geen idee maar we hebben het maar gedaan. Waarschijnlijk iets van tol. He he we mochten Swaziland in. Ons inziens veranderd er weinig met Zuid Afrika behalve dat wij als blanken wel de attractie van de dag zijn. We zijn een van de weinigen. Kinderen roepen en zwaaien naar ons.

Uiteindelijk zijn we beland in ons hotel in Manzini. We hebben een grote kamer. Een van de eerste keren. Aangezien we kamers in Amerika gewend zijn hebben we steeds kleine kamers gehad waar wij met ons troep bijna niet in konden. Dus even blij met de ruimte. Op de kamer hebben we even een broodje gegeten want die hadden we vanochtend al gesmeerd.

Vervolgens aan de wandel door Manzini. Ook hier waren wij weer de attractie. Hier wat rond gekeken. Vervolgens zijn we maar weer terug gegaan naar het hotel. Hier in wat boekjes gesnuffeld of er nog iets bijzonders te doen was maar behalve een paar handwerkstalletjes was het niet veel. Dus dan maar even relaxen bij het zwembad. We zitten hier vrij hoog in de bergen dus het was iets te fris om het zwembad in te gaan. Dat we hoog zitten hadden we vandaag al gemerkt toen we hier heen reden. Een schitterende route. Helaas reden we soms in de wolken en was het behoorlijk heiig. Hierdoor dus geen fatsoenlijke foto’s kunnen maken.

Aan het zwembad hebben wij ons weer zitten verbazen over de werkverschaffing hier. Er zat een man in het gras met een klein soort heggenschaar het gras te knippen. Een tweede stond het gras een beetje weg te vegen. Ongelooflijk. We hebben deze man zeker een uur plat op het gatje gras zien knippen. Je zou hem bijna een grasmaaier geven.

Straks maar weer wat eten en trouw ons malariapilletje nemen...Morgen gaan we terug naar Zuid Afrika richting St. Lucia waar we weer 2 dagen blijven. Hier hebben we weer wat natuurparken te bezichtigen.

• 09 September 2015 - 21:31

Monique:

Haha valt nederland bijna nog mee

• 09 September 2015 - 21:32

Pa Ma:

Weer een nieuw land waar jullie zijn geweest, kun je aan het lijstje toevoegen. Dus daar zijn weinig blanke mensen. Toch wel fijn om ook te relaxen op z'n tijd. Gaan nu even de foto's bekijken,tot morgen, gr.

• 10 September 2015 - 14:00

Annie Van Den Boogert:

Hoi Annemarie en Jack,
    Ik geniet elke keer van jullie verhalen en de prachtige foto's.
    Veel plezier verder.

• 10 September 2015 - 15:01

Miep En Iris:

haai,

joepie foto's. Verhalen zijn leuk maar plaatjes maken het verhaaltje ;-)
    Zo te zien een mooie reis.
    St. Lucia is erg mooi. Jeetje dat is lang geleden dat ik (iris) daar ben geweest. Is inmiddels alweer 18 jaar geleden (jaja Annemarie ik zal het zelf al roepen ik word OUD).

Geniet er maar lekker van. Dan ploeteren wij hier wel door met werken en huiswerk maken.

gegroet uut zonnig Etten-Leur.