San Simeon
Door: Jack en Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Jack
06 Oktober 2013 | Verenigde Staten, San Simeon
Vanochtend lekker rustig aan gedaan. Hadden niet veel in de planning. Na een ontbijtje om 9.30 uur dus op pad richting San Simeon. Het was best nog druk op de weg.
Onderweg moesten we nog even tanken. Nee zeg staan we ineens weer bij een outlet. Eerst gegeten en toen maar langs de outlet gereden. Ja echt gereden. Gekeken wat voor winkels het waren. Nou dat stelde niet veel voor dus het bleef bij rijden en niet kopen.
En weer verder over Highway 1. We zitten veel in Best Western hotels deze keer. Het valt ons op dat als wij wat vroeger aankomen ( rond 13.30-14.00 uur) dat we bij hen dan nog niet in de kamer kunnen. Ook nu weer het geval. Dus aangegeven dat we maar een rondje gingen wandelen. Zou namelijk nog een uurtje duren. Het hotel ligt aan het strand. Volgens de brochure zou elke kamer uitzicht op zee hebben. We hadden ons kamernummer al gehoord. Nou nee hoor. Die van ons natuurlijk niet. Die ligt boven de receptie met uitzicht op het dak.
Eerst even een wandelingetje gemaakt bij het strand. Toen weer terug naar het hotel om maar wat info te vragen. Bleek dat onze kamer al klaar was dus snel onze spullen gedumpt. In de buurt zat Hearst castle. Een kasteel ( ranch) wat ooit eens door een rijke vent ( Hearst) is neergezet en wat overloopt van weldaad. Onderweg kwamen we in een weiland van de ranch al zebra’s tegen. ( helaas geen foto konden niet stoppen) Was wel even knipperen om het zeker te weten, maar goed ze waren het echt. Op de terugweg zagen we ze niet meer staan. Wij naar het kasteel gereden. Bleek dat je er weer helemaal niet kon komen met de auto en met een shuttle bus naar toe moest. Hiervoor moest je een toer boeken. De leuke toer kon al niet meer geboekt worden en de rest was het volgens ons ook niet. Besloten om maar via internet te kijken of we voor morgen konden boeken. ( helaas de tijden in de ochtend zijn al vol dus dat wordt niks).
Door gereden naar een stuk waar je Olifant zeehonden kunt bekijken. Zijn grote zeehonden waarbij de mannetjes een soort korte olifantenslurf als bek hebben. Zagen wij er natuurlijk maar een paar liggen die keihard aan het gillen waren en met elkaar aan het vechten waren. Bleek een stukje verder het hele strand vol te liggen hihi. Aangezien de actieve dieren op een aardige afstand waren moesten we nog aardige toeren uit halen om een goeie op de foto te krijgen.
Na een half uurtje maar naar het hotel terug gereden. Daar een heerlijk colaatje, chocolaatje en chippie gepakt en met uitzicht op het strand /zee zitten genieten. Kwamen er ineens dolfijnen langs zwemmen!... Die hebben er echt een feestje van gemaakt. Ze waren leuk met elkaar aan het spelen. Dit leverde op dat Jack 1,5 uur door de kijker van zijn fototoestel heeft zitten kijken om een goede foto te maken. Heel vaak zat hij er net naast, was te laat of zag het niet.. hihi. Was wel gaaf om te zien dat de dolfijnen ook met de golven mee gingen surfen.
Aangezien de zon onder ging en het kouder werd, werd door het hotel op een aantal plaatsen een open haard aangestoken. Zo konden we alsnog genieten van een haardvuurtje en een prachtige zonsondergang. Leuk ook de gesprekken die je dan krijgt met mensen uit de rest van de wereld. Dit keer met mensen uit Minnesote en Australie.
Nadat de zon onder was even wezen eten in het restaurant bij het hotel aangezien in San Simeon niet veel te beleven valt.
Morgen gaan we op pad naar Monterey en vervolgen wij onze weg over Highway 1 richting San Francisco.
Doei tot morgen.
Ingrid:
reuze gaaf hoor -
07 Oktober 2013 - 17:25
Anette:
Hey, volgens mij doen jullie 's morgens altijd rustig aan,
maar dat is lekker hoor in de vakantie. Mooie foto's.
Heel wat meer zeehonden als dat wij ze pas hebben
gezien in Ouddorp. Daar moesten we ze echt gaan
zoeken. Veel plezier nog he!! Anette -
07 Oktober 2013 - 18:52
Miep En Iris:
Hey guppen,
Dat zijn mooie fotokes van grote guppen. En mooie plaatjes van zonsondergang.
Veel plezier maar weer. Nog een paar dagen en dan zit het er weer op...... -
07 Oktober 2013 - 19:16
Izabeau:
Ik vond de foto's van de dolfijnen erg cool!
X Izabeau -
07 Oktober 2013 - 20:48
Wendy:
Hallo daar,
Eindelijk dan toch maar eens een berichtje. Ik zou nu een heel verhaal kunnen schrijven over de dingen die gebeuren in de serie die uit het leven is gegrepen, maar dan heb je helemaal geen reden meer om terug te komen. Ik las nog eens door jullie verslagen heen en zag dat ik een stuk had gemist. Ze hebben daar nog meer smaken van Ben and Jerry. Misschien moeten wij maar eens een vakantie in Center Parcs overslaan en naar Amerika gaan. Ik kan tussen de foto;s trouwens geen foto ontdekken van Marilyn Monroe en Elvis. Jullie zijn toch in Las Vegas geweest? Veel plezier nog met z'n tweeen! -
08 Oktober 2013 - 08:47
Pa En Ma:
Wat een schitterende foto's, fijn dat jullie toch weer je verhaal konden plaatsen. Vlug het andere gaan lezen gr.