vanuit Exmouth - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Jack Tukker - WaarBenJij.nu vanuit Exmouth - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

vanuit Exmouth

Door: Jack Tukker

Blijf op de hoogte en volg Jack

23 September 2008 | Australië, Exmouth

Hai lieve lezers,

Van Geraldton naar Monkie Mia een trip van 423 Km. Voordat we uit Geraldton reden zijn we langs een monument gereden van een oorlogschip. We zijn gestopt bij World Heritage-listed Shark Bay. We reden ook op een stuk rechte weg van 115 km. Het was meer rijden dan kijken maar ja het leuke was het verblijf in Monkie Mia. We waren op tijd zijn om een zeiltocht te maken en kijken voor dolfijnen en dugong enz. Maar we hebben alleen een paar dolfijnen gezien, de tocht was gezellig. De ochtend zijn we op tijd aan het strand, want er komt een moeder dolfijn met een kleine. Altijd eten. Gelukkig was het nog niet druk en kon ik leuke foto`s maken, later kwamen er nog een paar dolfijnen bij. Toen was het vertrekken naar Carnarvon. We stopten bij Shell Beach wat liggen daar een hoop schelpen. Verder naar de stromalites at Hamelin Pool om te kijken bij wereld oudste levende organisme. In Carnarvon zijn we langs een schotel gereden die vroeger door NASA gebruikt werd voor de Apollo vluchten. Nu kan je het buitenom bezichtigen. Na de heerlijke nacht was het weer op pad naar Exmouth onderweg zijn we gestopt bij Corel Bay en zijn we een boot opgegaan met een glazenbodem. Zou zijn we over het Koraal gevaren en zagen ook prachtige vissen. Na de lunch weer verder en stopte we bij een oud communicatiestation voor de onderzeeboten en even verder op staat een nieuwe versie voor de communicatie . En aan de kust hebben we nog gekeken naar de wrakstukken van een schip die begin 1900 is vergaan, later hebben de piloten dit nog gebruikt om te oefenen met bommen gooien. Als laatste zijn we langs de oude vuurtoren gereden. Toen was het weer tijd om het volgende hotel op te zoeken.
Oja wat ik alleen nog kan zeggen is dat ik de foto`s nu even op Hyves zet omdat hier geen ruimte meer is.
Ik ga weer naar het warme weer. Doei tot later

• 24 September 2008 - 05:05

Tries:

dus je kontje doet nu wel zeer van al dat rijden is niks voor jou zolang te zitten je fotos zijn geweldig en zo te zien heb je het goed naar je zin hoop wel dat je nog wel thuis wil komen hahah
    nou tot snel hey kanjer
    patricia

• 24 September 2008 - 08:31

Struifenco:

He Gooser,
    Jeetje wat heb jij al veel gezien en gedaan, je heb maanden nodig om hier van bij te komen :-). Maar geniet er maar lekker van wij volgen je wel op afstand :-(. He mazzel en amuseer je. ps mooi foto's trouwens.

gr jeannette en ruud.