Golden Gate Highlands - Reisverslag uit Clarens, Zuid-Afrika van Jack Tukker - WaarBenJij.nu Golden Gate Highlands - Reisverslag uit Clarens, Zuid-Afrika van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Golden Gate Highlands

Door: Jack en Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Jack

15 September 2015 | Zuid-Afrika, Clarens

20150915 Golden Gate Highlands National park
Vandaag voor de zoveelste keer geprobeerd de verhaaltjes op de site te plaatsen. Helaas het internet is te langzaam of we krijgen gewoon geen contact met de router.
Vandaag lekker wat langer in bed gelegen. Om 9.00 uur ontbijten. Zelf broodjes gekocht met kaas en pindakaas. Het klinkt verwend maar gelukkig even wat anders dan scrambled eggs, fried egg of omelet met bacon en toast. Toch niets zo lekker als een gewone boterham.
We hadden al gezien dat het park niet zo veel voorstelde dus echt haast hadden we niet. Nou dat was maar goed want om 13.00 uur hadden we alles gezien en waren we weer terug bij het huisje.
Het is vandaag raar weer. Eerst schitterend blauw. Tijdens de toch zeer harde wind zodat het bijna niet mogelijk was om te blijven staan en je camera stil te houden en nu weer bewolkt en nagenoeg geen wind.
In het park heb je twee routes die je kan rijden. Dat hebben we gedaan. Je komt behoorlijk hoog. Hier zijn behoorlijk wat vlaktes en kwamen we weer zebra’s tegen. Verder de grijze Gnoe. Die hadden we nog niet gezien. Rare koppen hebben die beesten. Ze lijken vanachter met hun staart ook meer op een paard. Verder nog een jakhalsje gezien. Deze routes waren niet zo groot en zelfs met lage snelheid warn we er zo doorheen. Aan het begin van het park zou nog een oud dorpje liggen. Dat hadden we gisteren al gezien maar toen er langs gereden. Wij er naar toe gereden. Stond een gozer bij de ingang. Daar moet je heen. Wij naar binnen bleek het een of ander soevenierwinkel te zijn. Nou die paar kruiken van klei hadden we zo gezien. Verder reageerde niemand op ons dus wij maar weer weg. Nog even langs de begraafplaats van de familie Van Reenen gereden.
Zij zijn de oprichters van het Golden gate park.
Terug naar het hotel zijn we eerst maar op het gemak gaan lunchen.
Daarna dus geprobeerd op diverse computers om de verhalen te plaatsen. Helaas.
Morgen naar Bloemfontein.

• 16 September 2015 - 16:38

Pa En Ma:

Hoi, reactie op jullie 2de verhaal. Weer een leuk verhaal, alleen de foto's kunnen we niet bekijken. Op naar verhaal 1. Gr.weer vanuit Stellendam.

• 16 September 2015 - 19:18

Miep En Iris:

Ff bijgelezen en foto's gekeken. Mooie omgeving waar jullie zitten. Vooral daar aan de kust. Mooi uitzicht. Die kamer die over is die willen wij wel