Kaikoura - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Jack Tukker - WaarBenJij.nu Kaikoura - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Kaikoura

Door: Annemarie/ Jack

Blijf op de hoogte en volg Jack

23 November 2012 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Hallo allemaal,
Vanochtend waren we vroeg wakker. Eerst even de reacties gecheckt... Leuk al die reacties. Rachel gesmst omdat ze was geslaagd voor haar rijbewijs!!! En gefeliciteerd met haar verjaardag!
Eerst even wat boodschappen gehaald want die hadden we achter gelaten op het Noordereiland. Dat scheelde namelijk slepen. Toen op pad. We hoefden maar 2 uurtjes te rijden. Dachten we dat het noordereiland mooi was. Nou niks vergeleken met het zuidereiland.... Jeetje wat is het hier na elke bocht weer mooier. Onderweg even een picknick opgezet en toen weer verder. Onderweg de meest mooie uitzichten. Aangekomen in Kaikoura toch besloten dat we zouden gaan zwemmen met dolfijnen. Gauw even langs de I-site voor een reservering. Een uurtje later zouden we vertrekken.Op naar het hotel om te kijken of we onze spullen in het hotel kwijt konden. Gelukkig dat kon. De kamer is mooi. Eenvoudiger dan de andere maar goed we zijn ook verwend. Alles is wel schoon en niets kan op tegen het uitzicht!. Na de zwemspullen te hebben gepakt op naar de dolfijnentoer. Eerst kregen we een uitleg en een wetsuit om aan te trekken. Van top tot teen ingepakt en met snorkel onderweg!. Oh ja natuurlijk wat pillen naar binnen voor de zeeziekte! De dolfijnen waren snel gevonden en plons het water in!. Geweldig wat een ervaring!!!!. De dolfijnen waren zo dicht bij dat je ze kon aanraken. Hoe gekker je deed hoe leuker ze het vonden! Heerlijk met ze gezwommen. Na ongeveer een half uur moesten we eruit. Dat was maar goed ook want ik, Annemarie, zag inmiddels groen van zeeziekte. Jack daarna ook een beetje. De boot was dan ook klein en de golven hoog. Dat zegt natuurlijk genoeg. De rest ging nog een keer even zwemmen, maar dat was gauw over. Getracht een paar foto’s te maken van de dolfijnen maar die zijn zo snel dat ze bijna niet te volgen zijn danwel vast te leggen op foto’s. Ze sprongen om de boot heen, maakten de gekste sprongen en maakten salto’s! Ongelooflijk wat gaaf! Om 16.00 uur waren we ongeveer terug en hebben we eerst een warme douche genomen. Hierna naar de zeehonden kolonie. Die lag vlak bij het hotel echter de zeehonden lagen ver de zee in op rotsen aangezien het laag water was. Je mocht er wel naar toe lopen maar met al het wier en de afstand waarop ze lagen leek het ons beter om er niet naar toe te gaan. Vlak bij de parkeerplaats kwamen we nog een luilak van een zeehond tegen die zich nog net kon bewegen en alles wel best vond. Dus die hebben we dan maar vastgelegd voor jullie. Na dit alles vonden we het wel best en zijn we in het dorp lekker gaan eten. Nu moe van alle ervaringen ( Fantastische!!!) even het verhaal en de foto’s bekijken en maken waarna we alles gaan regelen voor morgen. Op maken voor een rit van ongeveer 5 uur door de alpen! Hopelijk kunnen we jullie daar morgen over berichten!
Gr van ons.

• 23 November 2012 - 08:53

Kain:

Hallo Jack en Annemarie, wat een onvergetelijke ervaring moet dat zijn voor jullie, zwemmen met dolfijnen, waanzinnig en wat een prachtig uitzicht vanuit jullie hotel, ondanks de snelheid van de dolfijnen zijn de foto's toch goed gelukt. Geniet ervan!
    Groetjes vanuit een regenachtig Nootdorp. Karin en fam.

• 23 November 2012 - 09:36

Pa Ma:

Goedemorgen, wat een belevenis en zo'n schitterende omgeving. Er zijn eigenlijk verder geen woorden voor. Fijn dat de reis goed is gegaan en zo te zien op de foto ook weer een goede auto. Voor vandaag veel reisplezier met veel moois onderweg en tot morgen x gr. Pa en Ma

• 23 November 2012 - 16:11

Struifies:

Hoi A & J,
    Wat een belevenissen allemaal, en weer mooie foto;s :-)
    En de hotelletjes waar jullie zitten zijn niet verkeerd,wat jullie ook vermelden.
    Tja ene .. die uh zeehond ....... Ruud misschien ???? :-)

He geniet van al het moois, wij genieten mee.

toedels groetjes Jeannette en Ruud.

• 23 November 2012 - 16:31

Anette:

Hoi Jack en Annemarie,

Jullie beleven iedere dag mooie momenten zo te lezen.
    Ik ben wel een beetje jaloers hoor op die mooie bergen met sneeuw !! waar jullie nu zijn.
    (Lijkt Oostenrijk wel!! en daar houden wij van, zoals jullie weten). Hoe hoog zijn de bergen daar?

Veel plezier nog hé en we kijken uit naar jullie volgende bericht en mooie bergen foto's.

Trouwens die witte auto is ook niet slecht zo te zien.

Groetjes uit Stellendam van ons viertjes,

Anette

• 23 November 2012 - 16:31

Anette:

Hoi Jack en Annemarie,

Jullie beleven iedere dag mooie momenten zo te lezen.

Trouwens die witte auto is ook niet slecht zo te zien.

Groetjes uit Stellendam van ons viertjes,

Anette

• 23 November 2012 - 16:55

Miep En Iris:

Hey gup waar zijn de foto's van jullie in het water met de dolfijnen? De bergen zien er idd mooi uit.

• 23 November 2012 - 20:14

Hans En Tilly:

Wat ontzettend leuk met die dolfijnen! De omgeving is ook bijzonder mooi.
    Nog heel veel moois toegewenst door Hans en Tilly.
    Verder alles goed!