Heli en snowcoach - Reisverslag uit Jasper, Canada van Jack Tukker - WaarBenJij.nu Heli en snowcoach - Reisverslag uit Jasper, Canada van Jack Tukker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Heli en snowcoach

Door: Jack & Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Jack

03 September 2011 | Canada, Jasper

Dag allen,
Na een rumoerige nacht( vanwege de boven buren die om 1.30 uur nodig vonden om te vertrekken met veel bombarie) vanochtend heel vroeg op pad gegaan. 7.00 uur wilden we instappen en wegwezen.. Jammer joh... Auto bevroren het was -4 graden!!!! Koud maar het zag er naar uit dat het een schitterende dag zou gaan worden.
Na provisorisch krabben een ontbijt gehaald bij de bakker in het dorp en op weg over de Icefield parkway naar onze helikoptervlucht. Wat een schitterende weg zeg.. We begrijpen waarom dit een van de mooiste wegen van de wereld wordt genoemd!!
Een uur te vroeg natuurlijk bij de heli.... Maar ons wachten werd beloond. Een medewerker kwam vragen of we het goed vonden dat de vlucht in plaats van 20 minuten anderhalf uur zou gaan duren omdat ze een tussenstop met een hike wilden maken... Daar moesten we heel lang over nadenken.... NOT. Wij dus in de heli met nog een stel over de gletsjers gevlogen en echt in de middle of nowhere die heli op drie kiezels geparkeerd... Van daar uit zijn we een wandeling gaan maken... Iets om nooit te vergeten. Wat mooi zeg... Schitterde natuur en alleen geluid van water dat naar beneden loopt.... Aparte ervaring om op stukken te lopen waar je wegzakte in het mos en jumpen over riviertjes...Geweldig niet anders te zeggen... Oh ja we moesten ook weer terug dus onze taxi weer opgezocht. Die stond nog steeds op de kiezels...Na een kort vluchtje weer terug.....en onderweg naar Jasper Nationaal park waar we op het Columbia Icefield een tocht met een snowcoach zouden gaan maken. Dit zou ook ongeveer 1,5 uur duren.... De tocht er naar toe was schitterend. Ook een ervaring om in zo’n grote bus te zitten. De snowcoach reed een heuvel af van 32 %. Echter bij de gletsjer gekomen stonden er nog 6 van die bussen vol met mensen die over de gletsjer waren uitgewaaierd... Zodanig dat je er amper kon lopen en leuke foto’s kon maken zonder allemaal van die idioten erop...We hadden ook maar 20 minuten daar en toen moesten we weer terug.
Terug bij de auto de reis voortgezet richting Jasper ( stadje ) zelf. Onderweg kwamen we 2 bighorn sheeps tegen. Een lukte het om op de foto te zetten... Die wil je dus niet tegen je auto aanhebben hihi.
Onderweg nog 2 watervallen bezocht waaronder de Atabascafalls.. ook hier kon je merken dat het later op de dag was. Busladingen vol met mensen die zich verdrongen bij de waterval.. Beter vroeger op de dag dit soort dingen bekijken zonder al die mensen.....
Uiteindelijk is het ons gelukt om het hotel te bereiken. Was inmiddels 17.45 uur. Was dus een hele lange dag dat we op weg waren geweest en heel veel moois hebben beleefd....
Na het eten nu dus even een wasje aan het draaien en dit verhaaltje aan het maken... Dan stoppen we er even mee voor vandaag want dan is het wel weer mooi geweest. Op naar morgen voor een nieuw avontuur.
Gr van ons

• 04 September 2011 - 06:58

Pa Ma:

Goedemorgen, we zijn er stil van, zo'n prachtige natuur en wat beleven jullie veel. Een geweldige ervaring zeker in zo'n helicopter. Wel geluk gehad dat het veel langer was. En dan met die snowcoach ook iets aparts. Hier was het gister 28 gr. en vannacht heeft het erg geonweerd en heel hard geregent. Wij hadden ook iets leuks gister, een krentenbrood gewonnen van plm. 6 kilo.
    Tot morgen weer, gr. van ons

• 04 September 2011 - 08:47

Miep En Iris:

Haha bevroren ruit doet ons denken aan yellowstone.
    Wat een schijtmazzl met die helikopter, super gaaf.
    Wel jammer dat het druk is op de uitkijk plaatsen, maar goed je kunt ook niet alles hebben.
    Veel plezier met de kabbelbaan in Jasper.

• 04 September 2011 - 12:12

Klarie:

Wow.., wat gaaf allemaal.
    (Ben blij dat die Bighorn Sheeps hier niet op de snelweg lopen!)
    We genieten met jullie mee en kijken uit naar het volgend verslag.
    Groetjes, Klarie

• 04 September 2011 - 13:58

Van Der Werfjes:

Heel druk aan het werk, uhmm, zelfs zo druk dat ik tijd heb om jullie verslag weer te lezen!

WAUW!!! Wat gaaf allemaal zeg!
    Ga alvast m'n ogen trainen voor de +2000 foto's schat ik zo in.

• 04 September 2011 - 16:27

Karin:

wat gaaf zeg! Wat een mooie foto's. Het wordt echt een onvergetelijke reis voor jullie. Nooit gedacht dat Canada zo mooi is.
    Liefs vanuit Nootdorp.
    Karin en fam